4.8/5

Klanten waarderen ons met een 9,7 op basis van meer dan 60 reviews

Veelgestelde vragen over latex spuiten

Hieronder vindt u een samenvatting van de meest gestelde vragen over latex spuiten. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op om uw specifieke vraag over uw project met ons te delen. We helpen u graag!

Algemeen

Uiteraard is het mogelijk om alleen de wanden te laten spuiten. We hanteren dan een kleine meerprijs in verband met de extra tijd en materialen die nodig is om het plafond af te plakken.

We starten de dag graag in een leeg huis, met de beschikking over stromend water en elektriciteit. In de meeste gevallen is dit al vrij eenvoudig te realiseren omdat er gespoten moet worden nadat de stucadoor is geweest. In sommige gevallen, bij het overspuiten van woningen waar al in gewoond wordt, is dit niet zo eenvoudig. Toch is het belangrijk dat alle meubilair, kasten, tafels, lampen, schilderijen, gordijnen enz enz elders is opgeslagen. Onze adviseur zal dit ook tijdig bij u aangeven, zodat u ruim de tijd heeft om de nodige voorbereidingen zelf alvast te treffen.

Pro latex spuiten werkt naast Den Bosch ook voor klanten in de buurt van Breda, Eindhoven, Tilburg en Utrecht.

Alle reviews die u kunt lezen op onze website of andere kanalen zoals Facebook, Google of Klantenvertellen.nl zijn 100% echte reviews. Benieuwd naar alle klantervaringen?
Klik hier om alle reviews te lezen.

 

Als full-time latex spuitbedrijf zijn wij aangesloten bij kwaliteitskeurmerk De Betere Schilder. Deze organisatie borgt dat aangesloten bedrijven beschikken over alle schildersvakdiploma’s, aantoonbare ervaring, echte reviews en hoge kwaliteitsstandaarden. Daarnaast houdt deze organisatie de schildersbranche op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Voor de consument betekent het in ieder geval dat het bedrijf waarmee u zaken doet voldoet aan de strenge toelatingseisen van deze organisatie.

Over de latex

Een veelgemaakte (onjuiste) aanname is dat er tijdens het spuiten van latex minder latex op de wand gespoten wordt dan in vergelijking met rollen. Zoals gezegd, een onjuiste aanname. Omdat wij altijd voorbehandelen met primer en naspuiten met A-kwaliteit latex zitten er sowieso al twee lagen op de muur, waardoor de dekking 100% zou moeten zijn. Daarnaast spuiten we de latex overlappend, waarmee we echt een goede laag latex aanbrengen.

De dekking van de latex is wel afhankelijk van de ondergrond en de gekozen kleur. Een donkere kleur aanbrengen op een witte ondergrond kan er voor zorgen dat het wit ‘doorslaat’. De latex heeft dan onvoldoende dekking. Als dit gebeurt zullen we een extra laag aan moeten brengen om een goede dekking te krijgen. Onze adviseur kan u daarover van te voren meer over vertellen en uitleggen.

Latex spuiten heeft van zichzelf geen structuur en zal zich altijd aanpassen aan de structuur waarop gespoten wordt. Heeft u nu spachtelputz of spack? Dan is latex spuiten uiteraard mogelijk maar blijft de bestaande structuur gewoon zichtbaar.

Wij gebruiken Veveo S1 voor al onze spuitwerken. Deze professionele latex biedt een schrobklasse 1 en laat zich prima reinigen zonder dat deze opglanst. Deze Veveo S1 latex is de hoogst haalbare kwaliteit spuitbare latex op de markt. Hogere schrobklasses zijn er nog wel, maar deze kunnen niet meer gespoten worden en zullen dan ook met de roller aangebracht moeten worden.

Meer informatie over schrobklasses vindt u hier

De latex die wij gebruiken is altijd mat. Echter zijn er qua ‘matheid’ ook weer verschillende gradaties. Hoe matter de verf, hoe gevoeliger is deze voor vlekken. Zoals eerder benoemd spuiten wij altijd in hoge kwaliteit schrobklasse 1 latex. Die verf is nog steeds mat, maar is iets minder mat ten opzichte van een goedkope projectlatex. Dit komt door de sterkte van de latex en de afneembaarheid.

over de werkzaamheden

In de basis gaan we er van uit dat uw wanden en plafonds spuitklaar zijn op de dag van de werkzaamheden. De ondergrond is leidend voor het eindresultaat. Bij nieuw (glad) stucwerk kunnen we voordat we starten nog beschadigingen wegwerken en zullen dit ook zeker doen bij de punten die we tegen komen. U kunt ook altijd even onze schilders wijzen op een herstelpunt. We denken graag met u mee en zullen indien mogelijk gelijk het plekje herstellen.

Bij bestaand werk, denk hierbij dus aan wanden die al een keer geschilderd zijn of wanden met schuurwerk of spachtelputz is herstellen meestal wat lastiger. Dit in verband met de structuur die in de wand zit. Ook hierbij geldt; als we er vertrouwen in hebben dat we het plekje kunnen herstellen zullen we dat zeker doen. Maar in de basis gaan we er van uit dat de wanden en plafonds spuitklaar zijn op de dag van de werkzaamheden.

Onze adviseur zal dit nog graag even aan u toelichten op de dag dat uw project ingemeten wordt.

De gouden regel voor een mooie overgang tussen wand en plafond is om de hoek hiertussen te kitten. Hiermee worden eventuele scheurtjes, oneffenheden of krassen dichtgekit waarna er geschilderd kan worden. Hierdoor ontstaat een vloeiende en toch strakke overgang tussen wanden en plafonds.

Kitten van inwendige hoeken tussen wand-wand en wand-plafond is bij ons gewoon inclusief.

Dat kan zeker. Wij spuiten meestal over nieuw stucwerk waarbij we alles voorspuiten met primer. Door deze voorbehandeling heeft u een sterke hechting en onderlaag om naderhand de kleuren te zetten die u graag wil.

Leuk weetje; een schilder zal altijd eerst de kleur zetten en daarna het wit er omheen schilderen. Zo doen wij dat bijvoorbeeld ook met een accentkleur. We schilderen eerst de accentkleur en als die voldoende droog is plakken we die rand strak af en spuiten we de rest. De reden hiervan is dat we dan altijd een strakke lijn kunnen maken tussen wand en plafond. Stel dat je achteraf een accentkleur gaat schilderen dan moet je tape plakken op het plafond. Mocht het plafond niet helemaal recht lopen, dan ga je dat terugzien in de lijn van de accentkleur.

Kortom; Mocht je een accentkleur willen zetten, dan is het slim om dit door ons op te laten pakken. Je weet dan zeker dat het in de juiste volgorde gedaan wordt en dat je een mooie strakke lijn krijgt.

Praktische zaken

Het drogen van nieuw stucwerk is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de dikte dat deze is aangebracht. Het beste is om het stucwerk rustig te laten drogen, zodat de kans op scheurtjes het kleinst is. Een goede regel is dat elke centimeter dikte aan stucwerk een week moet drogen voordat deze door ons gespoten kan worden.

Indien stucwerk nog donkere plekken heeft op de dag van het spuiten kan het voorkomen dat de latex gaat ‘blazen’.

Het is onder andere afhankelijk van de grootte van de woning hoe lang we nodig hebben. In algemene zin hebben we de mogelijkheid om een kleine eengezinswoning te spuiten waarbij we uitgaan van wanden en plafonds in dezelfde kleur. Deze kunnen we binnen een dag spuiten.

 

Bij grotere oppervlaktes, kleurenwissels, veel accentkleuren of complexe woningen verdelen we de werkzaamheden over meerdere dagen.

Over het algemeen starten onze schilders om 7:00u ’s ochtends. Mocht deze tijd afwijken dan laten we dat ruim op tijd weten.

Het afval dat ontstaat van de afplakmaterialen verzamelen we in zakken. Deze nemen wij niet mee. U kunt de stucloper en het papier van het afplakken gemakkelijk bij het oud papier deponeren.

De hoeveelheid afval valt overigens mee. Afhankelijk van de grootte van de klus uiteraard. De lege emmers primer en latex blijven ook achter.

Het is belangrijk om aan de stucadoor aan te geven dat de wanden en/of plafonds gespoten gaan worden en dat deze dus sausklaar opgeleverd moeten worden. Bij sausklaar (klasse A gesmeerd) brengt de stucadoor een raaplaag aan (stucwerk) en na droging wordt er ook nog een finishlaag aangebracht en licht geschuurd. Daarna zijn alle poriën dicht en is de oppervlakte glad genoeg om te spuiten.

Veel stucadoors gaan er van uit dat de schilder de wanden nog schuurt. En veel schilders hebben die werkzaamheden dan ook maar geadopteerd. Wij zijn echter van mening dat het schuren van de wanden hoort bij het sausklaar opleveren en dat deze werkzaamheden bij de stucadoor liggen.

Ok, nu moet ik er wel gelijk bij zeggen dat wij vooraf aan de werkzaamheden ook nog even met een schuurpad (niet machinaal) de wanden nalopen om de uitstekende druppels weg te schuren. Maar dit is een minimale schuurbeweging. Hiermee veranderen we niets aan de eventuele grofheid van de wanden. Het is dus belangrijk dat de stucadoor in kwestie de wanden sausklaar (volgens de norm) oplevert.

Kleuren

Ja dat kan. Onze latex is in vrijwel alle kleuren van alle merken mengbaar. Zeker weten of de gewenste kleur door ons te mengen is? Neem gerust even contact op en we kijken het na.

Bij de wens om een enkele wand in een afwijkende kleur te schilderen behandelen we dat als een accentkleur. In de meeste gevallen is de oppervlakte van deze afwijkende kleur te klein om te spuiten. Er zou dan teveel verfverlies zijn en het voorbereidende werk staat niet in verhouding tot de oppervlakte.

We kiezen er dan voor om die kleur handmatig te rollen. In de praktijk zal je daar weinig van zien overigens. We rollen deze kleur met dezelfde latex als we voor het spuiten gebruiken dus er zal ook geen verschil in glansgraad zitten.

Dat kan zeker. En een wit plafond laat de kleur van de wand extra mooi opvallen. Als het de wens is om alle wanden in een afwijkende kleur te laten spuiten ten opzichte van het plafond dan noemen we dat een kleurenwissel.

We moeten de werkzaamheden dan verdelen over twee werkdagen. Op de eerste dag spuiten we dan alle wanden en de dag daarna spuiten we de plafonds, waarbij alle wanden afgeplakt worden.

We begrijpen de verwarring. En we leggen het graag even uit.

 

Een kleurenwissel houdt in dat het plafond in een andere tint wordt gespoten dan álle wanden. Dus stel u kiest voor een mooie beige tint om de wanden te spuiten en u wilt het plafond wit, dan is een kleurenwissel van toepassing. We moeten de werkzaamheden dan over twee dagen verdelen in verband met de droogtijd van de verf.

 

Een kleuraccent houdt in dat u een enkele wand in een afwijkende kleur wil hebben ten opzichte van alle andere wanden. Dus bijvoorbeeld het bekende ‘wandje achter de tv’ in een andere kleur. Een kleuraccent wordt in de praktijk meestal met de roller aangebracht omdat die oppervlakte te klein is om te spuiten. We vragen hiervoor een eenmalige toeslag vanwege de inkoop van de afwijkende kleur en het meerwerk om deze aan te brengen.

Het is ook mogelijk om bovenstaande te combineren. Maar omdat de kleurenwissel dan al van toepassing is zullen de werkzaamheden sowieso over minimaal twee dagen verdeeld moeten worden.

Het klopt inderdaad dat donkere verf duurder is. Er zit ergens een omslagpunt waarbij een gewenste kleur niet meer uit wit gemengd kan worden. Op dat moment wordt de basiskleur wit vervangen voor een grijze basiskleur.

Indien u een donkere kleur kiest, bijvoorbeeld als accentkleur, dan zal daar een extra toeslag van toepassing zijn. We kijken per project of we die extra kosten doorbereken. Mocht dat van toepassing zijn dan kunt u dat op de offerte al terugvinden.

De latex die we spuiten, dus de grootste oppervlaktes, kan gemengd worden uit elke gewenste kleur van elk merk. We rekenen geen extra kosten om uw gewenste kleur te mengen.

Dit staat overigens los van eventuele accentkleuren. Daarover leest u meer twee regels hierboven.

Offerte en prijzen

Jazeker! Onze prijzen zijn inclusief alle materialen zoals primer, latex, afplakken en kitten

Latex spuiten heeft een paar voordelen. Op de eerste plaats gaat het erg snel, waardoor we grote oppervlaktes in een dag kunnen spuiten. Door deze tijdwinst is de m² prijs een stuk lager dan het traditioneel rollen van de wand door een schildersbedrijf. In sommige gevallen scheelt dit 50% op de meterprijs!

Benieuwd naar de kosten voor uw project? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan

Zoals in elke markt zijn er bedrijven die volledig inzetten op zo goedkoop mogelijk werken. Daarbij leggen ze de focus meestal op consumenten die niet veel te besteden hebben. Helaas gaat dat in bijna alle gevallen ten koste van geleverde diensten of gebruikte kwaliteit. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je met een lage prijs gelokt wordt en vervolgens duurder uit bent met de wensen die je hebt.

Wij hebben ervoor gekozen om te concurreren op service en kwaliteit, waarbij we mooi spuitwerk leveren en goede kwalitatieve producten gebruiken. Daarnaast hanteren we ook altijd een all-in prijs waar het afplakken, kitten, primer en latex bij is inbegrepen.

Bekijk hier onze prijzen of vraag direct een offerte aan

Elk project is anders en door onze jarenlange ervaring is een vaste meterprijs de eerlijkste manier om een scherpe prijs voor uw project uit te rekenen. U kunt zich voorstellen dat het afplakken van een kleine woonkamer een stuk minder werk is dan een hele woning. Aan de hand van de grootte van de oppervlakte kunnen we een scherpe prijs garanderen voor elk project. Inclusief afplakken, kitten, klein herstel, primer en latex! En natuurlijk het leukste schildersteam uit Brabant.

Prijzen voor het spuiten van latex variëren heel erg. Diverse aanbieders kiezen ervoor om de goedkoopste te zijn waar dit meestal ten koste gaat van kwaliteit of uitgevoerde werkzaamheden. We komen prijzen tegen die varieren tussen de €3,- en €12,- per m2 waarbij het niet overal even duidelijk is wat je voor die prijs daadwerkelijk krijgt. 

Wij hebben gekozen voor vaste all-in prijzen waarbij we eigenlijk alle werkzaamheden uitvoeren om tot een mooi en kwalitatief eindresultaat te komen. Zo hebben wij onder andere altijd het kitwerk, afplakken, primer én schrobklasse 1 latex die standaard in onze prijzen zit. Door onze hoge kwaliteitsstandaard hanteren we vaste prijzen, variërend per oppervlakte waarbij we scherp in de markt kunnen staan.

Offertes vergelijken kan natuurlijk nooit kwaad. Let er wel goed op wat je voor een bepaald bedrag krijgt. Lees ook eens onze reviews hoe onze klanten over onze service en kwaliteit oordelen.

nieuwbouw woning

Dat kan. Er is natuurlijk altijd een kans dat de woning zich nog gaat ‘zetten’ en dat er scheurtjes ontstaan in het stucwerk.

 

Let er ook even op dat nieuwbouwwoningen over het algemeen behangklaar worden opgeleverd. Dat wil zeggen dat deze wanden glad genoeg zijn om te behangen, maar nog niet glad genoeg zijn om deze te latex spuiten. We adviseren dan ook altijd om tijdens de bouw al gelijk aan te geven dat de wanden spuitklaar moeten worden opgeleverd. Indien dat niet mogelijk is dan kunnen we de wanden achteraf ook spuitklaar maken. Dit doen we door middel van een pleister (finishen) die we op de wand smeren en glad maken. Na een dag of twee zijn de muren helemaal klaar om gespoten te worden met latex.

Nieuwbouw woningen zijn bij oplevering meestal behangklaar opgeleverd. De naam zegt het al; klaar om behangen te worden. We willen (snappen we) allemaal strak afgewerkte wanden dan is zo’n behangklare muur niet direct de eye-catcher die je voor ogen hebt.

 

De mogelijkheden die je hebt zijn:

  • Dunpleisteren
    Er wordt een dun laagje pleister aangebracht om de wanden glad te maken. Dit wordt geschuurd en daarna zijn de wanden klaar om gespoten te worden.
  • Renovlies (renostuc) behang
    Heb je in allerlei soorten. Met dit behang zorg je voor een direct gladde afwerking van de wanden waarbij toekomstige scheurtjes tot op zekere hoogte opgevangen worden. Renovlies behang heb je glad of met een structuur en kan daarna met latex gespoten worden voor een mooie afwerking.

 

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is dat nieuwbouw altijd gaat werken en zetten. Hoe graag je ook wil dat er geen scheurtjes ontstaan, je kan maar beter bij voorbaat accepteren dat het toch gaat gebeuren. Renovlies is dan iets vergevingsgezinder met het opvangen van scheuren ten opzichte van pleisterwerk. Maar persoonlijk vinden we pleisterwerk wel strakker. Dus, keuzes 🙂

Wij zijn aangesloten bij de betere schilder

Als full-time spuitbedrijf zijn we trotse drager van het kwaliteitskeurmerk ‘De Betere Schilder’. Schildersbedrijven die lid zijn van deze kwaliteitsorganisatie voldoen aan strenge eisen met betrekking tot kwaliteit, diploma’s, ervaring en betrouwbaarheid.

Trots op ons vak